Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ



Η επιτροπή του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, που κάνει τον έλεγχο για τον ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα, έβγαλε ανακοίνωση, και είπε ότι η τρόικα πρέπει να αποχωρίσει από την χώρα, και οι πολιτικές λιτότητας, που έχουν επιβάλλει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος στην Ελλάδα, οδηγούν στη καταστροφή.
Αυτό είναι το σοβαρό κομμάτι της υπόθεσης. Όλοι πια, και η επιτροπή του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, θεωρούν αδιέξοδη την τακτική της τρόικας και επικίνδυνη-καταστροφική την πολιτική της γαλαζοπράσινης κυβέρνησης.
Το λιγότερο σοβαρό της υπόθεσης, αλλά αξίζει να του δώσουμε προσοχή, είναι η αρχική δήλωση του Οτμάρ Κάρα, του ενός από τους επιτρόπους, που υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρουσίασε πολιτική πρόταση. Να πούμε ότι Οτμάρ Κάρα, ανήκει στο Ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα, είναι δεξιός Ευρωβουλευτής, και βρίσκεται στο ίδιο μετερίζι με την μαμά Μέρκελ και με τον για λίγο ακόμα πρωθυπουργό της Ελλάδα, Σαμαρά.
Προφανώς ο Οτμάρ Κάρα, όταν δήλωσε αυτή την κουταμάρα, λειτούργησε ως ένας ακόμη λαγός της Συγγρού. Η μετέπειτα αναδίπλωση του Κάρα, το άδειασμα που του έκανε ο άλλος επίτροπος ο Λίεμ Χοάνγκ, που δήλωσε ότι ο Τσίπρας έχει θέσεις και παρουσίασε και την έκθεση που του έδωσε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η απόφαση που έβγαλε η επιτροπή για την καταστροφική για την Ελλάδα πολιτική που εφαρμόζει ο Σαμαράς, αποδεικνύουν ότι η Μέρκελ και ο Σαμαράς, έβαλαν τον ομοϊδεάτη τους Κάρα, να πει αυτή την κουβέντα, πρώτον για να διαστρεβλωθεί προσωρινά η πραγματικότητα, που η πραγματικότητα δεν είναι άλλη από το χάος και την πτώχευση της Ελλάδας, λόγω της τακτικής της τρόικας και της τυφλής υποταγής Σαμαρά, και δεύτερον για να πέσει πάλι λίγη λάσπη στον Αλέξη Τσίπρα.
Εντάξει, όλοι έχουμε καταλάβει, ότι ο για λίγο καιρό ακόμα πρωθυπουργός Σαμαράς έχει πανικοβληθεί, είναι ένας πανικόβλητος πρωθυπουργός! Αλλά, νομίζω όλος ο σοβαρός κόσμος της χώρας μας, θα πρέπει να απορεί, μέχρι που θα φτάσει αυτός ο κατήφορος του Σαμαρά;
Προκειμένου ο άνθρωπος να συνεχίσει την τακτική της λάσπης, έφτασε στο σημείο, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, αγκαζέ με την Μέρκελ, να ζητιανεύει από κάποιον πολιτικό ομοϊδεάτη του, μια δήλωση που θα συκοφαντεί τον πρόεδρο της Ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φυσικά αυτή η ανοησία, και με τις μετέπειτα εξελίξεις, έπεσε στο κενό, και αυτό που έμεινε μετά το τελευταίο φιάσκο, είναι ένας πρωθυπουργός ακόμα πιο πανικόβλητος.
Ξέρει ο Σαμαράς, ξέρει ότι στις εκλογές, εκεί στη Συγγρού θα ψάχνουν την ψήφο τους, και αυτό επειδή έχουν κάνει αίσχη και πολιτικά εγκλήματα. Η όλο και πιο βέβαιη αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, θα τον κάνει ακόμα πιο πανικόβλητο, θα τον εκνευρίσει ακόμα πιο πολύ, θα τον κάνει να χάσει εντελώς την ψυχραιμία του, και αυτό θα φανεί στις επόμενες κινήσεις που θα κάνει, για να ανακόψει την πορεία του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου