Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η ΑΘΛΙΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!



Θυμάμαι όταν ήμουν πιτσιρικάς και άκουγα τους μεγάλους που μιλούσαν πολιτικά, εκεί γύρω στις αρχές της δεύτερης τετραετίας Σημίτη, που έλεγαν ότι η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, ήταν αυτή του Μητσοτάκη.
Αργότερα μας ήρθε η πενταετία του Κωστάκη Καραμανλή, άκουγα πάλι, ειδικά μετά το 2007, οι κυβερνήσεις του Καραμανλή κατάφεραν να είναι χειρότερες ακόμα και από την τριετία του Μητσοτάκη.
Μετά μας ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου, ως σωτήρας κιόλας που θα μας έσωζε από την νεοδεξιά κυβέρνηση των σκανδάλων, των Ρουσόπουλων, τις απότομης αύξησης των ελλειμμάτων, των χιλιάδων ρουσφετολογικών προσλήψεων τύπου Παυλόπουλου. Δεν βαριέσαι, μπορεί ο Παπανδρέου να είχε προοδευτική κουλτούρα και σκέψη, ίσως να είχε και κάποιους καλούς συμβούλους στα οικονομικά, όμως αυτός είχε πάρει την απόφαση του, είχε μάλιστα από πριν βγει πρωθυπουργός συμφωνήσει με τη τρόικα, και υπέγραψε αυτό το τοκογλυφικό αντιαναπτυξιακό μνημόνιο της χρεοκοπίας. Και φυσικά κατέστρεψε και την χώρα αλλά και την καριέρα του ως πρωθυπουργός.
Τότε όλοι είπαμε και δικαίως, αυτή η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης. Αλλά που να ήξερε ο Ελληνικός λαός ότι υπάρχουν και χειρότερα.
Αυτή η γαλαζοπράσινη κυβέρνηση που έχουμε τώρα, στην οποία προεδρεύει ο κύριος Σαμαράς, είναι η κυβέρνηση της καταστροφής και της πτώχευσης. Ο κύριος Σαμαράς είναι ο πιο Παπανδρεϊκός (Γιώργου Παπανδρέου εννοώ φυσικά) πολιτικός από κάθε άλλον! Είναι ο πιο Παπανδρεϊκός πρωθυπουργός που θα μπορούσε να υπάρξει, αφού ακολουθεί πιστά την μνημονιακή πολιτική που χάραξε ο ΓΑΠ, και μάλιστα την ακολουθεί πολύ πιο έντονα, φανατικά και αποτελεσματικά, αφού κατάφερε ο Παπανδρεϊκός Σαμαράς με ευαγγέλιο το μνημόνιο να χρεοκόπησε την χώρα και τον λαό.
Το τραγικότερο είναι ότι ο κύριος Σαμαράς, δεν εξαθλίωσε μόνο την χώρα, δεν έφερε μόνο την πτώχευση, δεν έφερε μόνο την πείνα, την φτώχεια, την ανεργία, δεν έφερε μόνο την ισοπέδωση μισθών και συντάξεων και την υπερφορολόγηση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, δεν έφερε μόνο την διάλυση της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης και γενικότερα του κράτους πρόνοιας, δεν έφερε μόνο το γονάτισμα της αγοράς, δεν έφερε μόνο το μαύρο στην οικονομία και την κοινωνία, αλλά είναι ένα κλικ για να φέρει και τον εθνικό διχασμό. Άλλωστε η δεξιά ξέρει από τέτοια, το έχει ξανά κάνει στο παρελθόν.
Η εγκληματική φασιστική ναζιστική οργάνωση η Χρυσή αυγή, έχει πλέον αποθρασυνθεί. Η δράση της παίρνει άκρως επικίνδυνες διαστάσεις. Ο κύριος Σαμαράς είναι ο πρώτος υπεύθυνος για την άνοδο του ναζισμού, αφού το βασικό του ιδεολογικό πρόγραμμα σε θέματα μεταναστών, κοινωνίας, δικαιωμάτων, παροχών, είναι αντιγραφή του προγράμματος της Χρυσής Αυγής. Ουσιαστικά ο κύριος Σαμαράς και το επιτελείο του νομιμοποίησαν την εγκληματική ναζιστική παραστρατιωτική αυτή οργάνωση, και της έδωσαν θέση στο Ελληνικό κοινοβούλιο.
Η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και βάζει πλάτη στην πολιτική της κυβέρνησης, γι αυτό και έχουν αυτή την κάλυψη από το κράτος. Η παρακρατική αυτή συμμορία έχει πάρει τώρα εντολή να σκοτώσει, να διχάσει, να αποσταθεροποιήσει, να τρομοκρατήσει τον λαό. Αυτό βολεύει την γαλαζοπράσινη κυβέρνηση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, γιατί έτσι νομίζουν, με έναν κατατρομοκρατημένο λαό θα μπορέσουν να μείνουν περισσότερο χρόνο γαντζωμένοι στην εξουσία, βιδωμένοι στις καρέκλες τους.
Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι η αθλιότερη, η πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε η Ελλάδα στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Διότι με τις πρακτικές της χρεοκόπησε τον λαό και τώρα είναι έτοιμη να φέρει και εθνικό διχασμό. Ας ελπίσουμε θα απαλλαγούμε σύντομα από αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου