Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!



Αυτές τις μέρες ζούμε πράγματι μεγάλες στιγμές. Η κυβέρνηση, λόγω της τροπής που πήραν τα πράγματα, αναγκάστηκε να στριμώξει ποινικά την Χρυσή Αυγή. Από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν γεννηθεί κάποιες ελπίδες, ότι μπορεί τελικά να απαλλαγούμε από αυτή την ναζιστική συμμορία.
Δεν θέλω να σταθώ στην τακτική της γαλαζοπράσινης κυβέρνησης, που όψιμα έγινε αντιναζί και δείχνει τα δοντάκια της στα παιδιά που χρόνια τώρα ντάντευε και εξέθρεψε. Άλλωστε η ιστορία στο μέλλον μπορεί να δείξει, ότι ακόμα και στην σύλληψη τους οι χρυσαυγίτες έπαιζαν σπουδαία το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου, και η κυβέρνηση έκανε κινήσεις πολιτικών σκοπιμοτήτων, αυτό βέβαια μένει να αποδειχθεί στο μέλλον.
Σε αυτό που θέλω να σταθώ και να σχολιάσω, είναι την υποκριτική στάση πολλών δημοσιογράφων, αλλά και μεγάλων καναλιών και εφημερίδων. Βγήκαν  ξαφνικά και όψιμα, διάφοροι δημοσιογράφοι να μιλάνε και να αρθρογραφούν κατά της Χρυσής Αυγής, κατά του ναζισμού, κατά των φασιστικών σταγονιδίων που έχουν εισβάλλει στην αστυνομία και στον στρατό.
Φυσικά στα περισσότερα απ’ αυτά που λένε τώρα, έχουν δίκιο, όμως είναι υποκρισία, θράσος και ξεδιαντροπιά, αυτοί οι δημοσιογράφοι και αυτά τα ΜΜΕ, που χρόνια τώρα, με αποκορύφωμα βέβαια την τελευταία τριετία και μέχρι να έρθει η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ντάντευαν, ωραιοποιούσαν, προστάτευαν αυτό το ναζιστικό φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, με πονηρό τρόπο πρότειναν στον οργισμένο κόσμο να καταφύγει προς τα εκεί, και μια μερίδα από αυτούς τους δημοσιογράφους, που δεν ήθελαν να εκτεθούν τόσο, απλώς σιωπούσαν στα αίσχη αυτής της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης. Είναι λοιπόν υποκρισία αυτοί οι δημοσιογράφοι, που χρόνια τώρα έκαναν την βρώμικη δουλειά για χάριν κυβερνητικών συμφερόντων, και ωραιοποιούσαν τους ναζί, τώρα να το παίζουν βασιλικότεροι του βασιλέως και να ξιφουλκούν κατά αυτού του φαινομένου.
Αυτό που με στεναχωρεί, είναι ότι τα κυρίαρχα ΜΜΕ, έχουν σχέδιο όχι με τον τρόπο τους να κτυπήσουν τον φασισμό τώρα που είναι ευάλωτος, αλλά να φτιασιδώσουν την εικόνα του κύριου Δένδια και του κύριου Σαμαρά, να φτιασιδώσουν γενικότερα το κυβερνητικό στρατόπεδο.
Φαίνεται λοιπόν ότι λόγω συγκυριών έχουν γεννηθεί κάποιες ελπίδες αλλά μάλλον είναι φρούδες. Επί της ουσίας απαισιοδοξώ, φοβούμαι ότι η αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτή τη συμμορία θα είναι χλιαρή, οι πολιτικές σκοπιμότητες της Συγγρού θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται, τα καθεστωτικά ΜΜΕ και οι όψιμα αντιναζί δημοσιογράφοι να υποκρίνονται, το μαχαίρι δεν θα φτάσει στο κόκκαλο, και το θέατρο του παραλόγου θα συνεχίζει να ζει μέρες δόξης λαμπρής σε αυτή τη χώρα.  

1 σχόλιο: