Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΝ



Αρκετές συζητήσεις έχουν  γίνει τις τελευταίες μέρες, γύρω από το κείμενο που έχουν υπογράψει 58 προσωπικότητες, για την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς.
Διαβάζοντας κανείς αυτό το κείμενο, το οποίο προφανώς προορίζεται για να είναι η βάση, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την συγκρότηση του τρίτου πόλου και την επανεμφάνιση της κεντροαριστεράς στην πολιτική σκηνή, του γεννιέται δικαιολογημένα το ερώτημα, μα καλά για όλα αυτά τα στραβά και τις παθογένειες της χώρας μας, η κεντροαριστερά που κυβερνούσε τόσα χρόνια, από Σημίτη και μετά, δεν φταίει σε τίποτα; η κεντροαριστερά αυτή που προσπαθούν να μας σερβίρουν σήμερα είναι από παρθενογένεση;
Φυσικά ούτε από παρθενογένεση είναι, ούτε άμοιρη ευθυνών είναι για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει η χώρα μας. Οι άνθρωποι αυτοί που συζητούν ακόμα για κεντροαριστερά, και κάνουν διάφορες τέτοιες κινήσεις απελπισίας, ουσιαστικά είναι άνθρωποι που πολιτικά έχουν βγει στο περιθώριο, και ψάχνουν να βρουν τον ρόλο τους σήμερα. Είναι μια χούφτα αμετανόητων, οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει ή μάλλον δεν θέλουν να καταλάβουν, ότι για την τραγωδία που βιώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός, ευθύνεται τόσο η δεξιά όσο και η λεγόμενη κεντροαριστερά.
Ο δικομματισμός τόσα χρόνια κυβέρνησε, έδωσε εξετάσεις, απέτυχε παταγωδώς, και ο λαός τον έστειλε στα αζήτητα. Τώρα μια νέα εναλλακτική φρέσκια πολιτική πρόταση είναι αναγκαία όσο ποτέ, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.
Επίσης κάτι που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη, είναι ότι τέτοιες κινήσεις δήθεν ανασυγκρότησης τρίτου πόλου κλπ μπορεί να χρησιμοποιηθούν και ως πλυντήριο ιδιαίτερα για το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο. Όπως επίσης μπορεί να εξυπηρετούν πολιτικά παιχνίδια παλαιών πολιτικών προσωπικοτήτων, που θέλουν να κάνουν την επανεμφάνιση τους. Ακούγεται ότι ο Σημίτης υποστηρίζει το κείμενο των 58, και αυτή του την ανοικτή στήριξη και κατά κάποιο τρόπο επανεμφάνιση του μπορεί κανείς να την συνδέσει με φήμες που τον θέλουν να ενδιαφέρεται για πρόεδρος της δημοκρατίας.
Όπως και να έχει, η κεντροαριστερά έχει παρελθόν, και μάλιστα πολύ βρώμικο, και γι αυτό ο λαός την έχει ρίξει στο περιθώριο. Είναι μάταιη οποιαδήποτε προσπάθεια της για ένα νέο ξεκίνημα.  Όσο δεν θα μπορεί να προτείνει κάτι καινούργιο πέρα της αναχρονιστικής αντιαναπτυξιακής πολιτικής των μνημονίων και της λιτότητας, και όσο θα παίρνει τις ευλογίες δεινοσαύρων τύπου Σημίτη, τόσο θα μένει καθηλωμένη στο περιθώριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου