Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΤΡΙΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.



Η Ελλάδα τρία χρόνια τώρα, ζει κάτω από την πολιτική των μνημονίων. Αυτά τα χρόνια των μνημονίων, είναι τα πιο μαύρα χρόνια από το 1974 και μετά, για την Ελλάδα.  Είναι το δηλητήριο των μνημονίων, που αύξησε το χρέος και γύρισε την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω.
Ο κ. Σόιμπλε, ο νέος αυτός αποικιοκράτης, ουσιαστικά απείλησε των Ελληνικό λαό, ότι έχει να δώσει για την Ελλάδα, και τρίτο πακέτο στήριξης, δηλαδή και νέο μνημόνιο. Και γιατί να μην το δώσεις, αφού με την πολιτική των προηγούμενων μνημονίων, έχει κερδοσκοπήσει αυτός και η κυβέρνηση του, πολλά δισεκατομμύρια ευρώ από τις θυσίες του Ελληνικού λαού.
Όσοι υποστηρικτές της γαλαζοπράσινης κυβέρνησης, συνεχίζουν να παπαγαλίζουν το παραμύθι, ότι χωρίς αυτά τα μνημόνια, το κράτος δεν θα είχε να δώσει μισθούς και συντάξεις, πολύ απλά λένε συνειδητά ψέματα, είναι επικίνδυνοι, ανεύθυνοι, και εξυπηρετούν συμφέροντα.
Από την στιγμή που εφαρμόστηκε η πολιτική των μνημονίων, για κάθε δόση που έρχεται, συνοδεύεται με νέα αντισυνταγματικά, αντιλαϊκά, εξοντωτικά μέτρα. Με πρώτη και καλύτερη την μείωση των μισθών και των συντάξεων. Οι δόσεις που έρχονται από την διεθνή τοκογλυφία, και οι οποίες υπερχρεώνουν ακόμη περισσότερο το Ελληνικό κράτος, δεν συμβάλλουν ώστε να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά αυτές οι δόσεις είναι ό λόγος για τον οποίο, η τρόικα εσωτερικού βάζει χέρι και μειώνει σκανδαλωδώς τους μισθούς και τις συντάξεις.
Φυσικά η Ελλάδα, αν θέλει να σωθεί από αυτή την ληστρική τοκογλυφική πολιτική, από αυτή την πολιτική που βήμα βήμα την μετατρέπει σε χώρα αποικία χρέους, πρέπει να πει όχι και στο τρίτο πακέτο στήριξης, αλλά και να καταργήσει όλα τα μνημόνια των προηγούμενων ετών που έχουν παρανόμως περάσει στην βουλή.
Πρέπει να σταματήσει αυτή η πολιτική που στόχο έχει την εξόντωση του Ελληνικού λαού. Η εναλλακτική πολιτική λύση είναι επιτακτική ανάγκη για την σωτηρία της χώρας. Η πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί είναι κατάργηση των μνημονίων, εθνικοποίηση των τραπεζών, επιτέλους το κράτος να πάρει τα τραπεζικά ιδρύματα από τα χέρια των μεγαλοτραπεζιτών που τα πτώχευσαν, και που δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση, συνεχίζει να συντηρεί αυτούς τους μεγαλοτραπεζίτες με λεφτά του Ελληνικού λαού. Επίσης πολύ σημαντικό, για την Ελλάδα πρέπει να γίνει οριστική διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους. Αυτό πρέπει κάτι να θυμίζει στους Γερμανούς, κάπως έτσι χαρίστηκαν και τα δικά τους χρέη, και μετά μπόρεσαν και ανασύνταξαν την οικονομία τους. Βέβαια το χρέος της Ελλάδας έχει γιγαντωθεί από τους τόκους και από την κερδοσκοπική λογική των τοκογλύφων μας, οπότε μεγάλο μέρος του είναι ψεύτικο.
Το άλλο πολύ σημαντικό που πρέπει να γίνει, είναι για κάποια χρόνια να κάνουμε στάση πληρωμών προς τους δανειστές, μέχρι η οικονομία μας, με τις σωστές μεταρρυθμίσεις, να ορθοποδήσει, και τότε με ρήτρα ανάπτυξης, δηλαδή σε κάθε δυο τρεις μήνες, που έχει ανάπτυξη η οικονομία μας, τότε να πληρώνουμε τις δόσεις για το πραγματικό χρέος που θα έχει μείνει, μετά την γενναία διαγραφή του ψεύτικου μέρους του, που επιβάλλεται να γίνει.
Μόνο με αυτές τις πολιτικές κινήσεις, θα μπορέσει η Ελλάδα να βγει από το αδιέξοδο των δανειστών, μόνο έτσι θα μπορέσει να ορθώσει την οικονομία της και να αναστήσει τον χρεοκοπημένο σήμερα Ελληνικό λαό. Όλοι βέβαια γνωρίζουμε ότι η γαλαζοπράσινη κυβέρνηση της siemens του βατοπέδι, του χρηματιστηρίου, των δομημένων ομολόγων που άδειασαν τα ασφαλιστικά ταμεία, και τόσο άλλων, και φυσικά της λίστας Λαγκάρντ, δεν πρόκειται αυτή η κυβέρνηση να εφαρμόσει μια τέτοια πατριωτική πολιτική. Το πολιτικό προσωπικό που επιμένει να μας κυβερνά, είναι δέσμιο ξένων συμφερόντων.
Ας ελπίσουμε όμως, ότι ο λαός θα καταλάβει την δύναμη του, θα τολμήσει και θα αλλάξει αυτός την σελίδα για την χώρα. Και τότε μετά την αλλαγή που θα έχει επιβάλλει ο λαός, ίσως εφαρμοστούν αυτές οι πολιτικές που θα φέρουν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου